Spröda spenat- och fetaostkuddar som är väldigt enkla att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt spenaten och fräs allt mjukt. Mosa fetaosten i en skål, tillsätt crème fraiche och tomater samt den varma spenatblandningen. Blanda om och smaka av med svartpeppar.
- Kavla ut varje smördegsplatta så att den mäter 18x18 cm. Dela den i 9 lika stora fyrkanter, 6x6 cm. En liten fyrkant deg kommer att bli över. Pensla med uppvispat ägg runt kanterna på en fyrkant. Lägg en klick fyllning i mitten, lägg en annan degfyrkant ovanpå och tryck till runt kanterna. Avsluta med att trycka med en gaffel runt om.
- Lägg pirogerna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg. Grädda pirogerna mitt i ugnen i ca 12 minuter. De är godast att äta samma dag som de tillagas.
Publicerat den
6 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar