Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och fetaostkuddar

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Spröda spenat- och fetaostkuddar som är väldigt enkla att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt spenaten och fräs allt mjukt. Mosa fetaosten i en skål, tillsätt crème fraiche och tomater samt den varma spenatblandningen. Blanda om och smaka av med svartpeppar.
  3. Kavla ut varje smördegsplatta så att den mäter 18x18 cm. Dela den i 9 lika stora fyrkanter, 6x6 cm. En liten fyrkant deg kommer att bli över. Pensla med uppvispat ägg runt kanterna på en fyrkant. Lägg en klick fyllning i mitten, lägg en annan degfyrkant ovanpå och tryck till runt kanterna. Avsluta med att trycka med en gaffel runt om.
  4. Lägg pirogerna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg. Grädda pirogerna mitt i ugnen i ca 12 minuter. De är godast att äta samma dag som de tillagas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.