Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat/cheddarost snittar

 
Skriv ut

Små piroger som kan frysas.

Ingredienser

Instruktioner

Degen: Mät upp mjöl och i en matberedarskål. Tilsätt salt och kallt smör i tärningar. Kör ihop till en smulig massa. Häll i oljan och sedan vattnet via matarröret medans maskinen går. Kyl degen i 3 timmar. Fyllningen: Finriv ostarna. Hacka löken och fräs den blank i smöret. Tina spenaten och ånga bort vätskan. Kör den till mos och låt kallna i en skål. Tilsätt ägg och kryddor, blanda i ost och lök samt smaka av med salt och peppar. Tag ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning, pensla kanterna med ägg och tryck till dem med en gaffel. Lägg över på plåt med bakpapper och pensla med ägg. Grädda på andra falsen nerifrån tills snittarna fått vacker färg, ca 12 minuter vid 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.