Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat och tomatpaj med paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Paj på hösten är ett måste, denna paj är en utmärkt bufférätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig slät deg. Degen kan också blandas i en matberedare. Platta ut degen, täck den med plastfolie och låt den vila kallt ca 30 minuter.
  2. Låt bladspenaten tina till hälften. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Skär torkade tomater och färska tomater i mindre bitar.
  3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och krydda med salt och peppar. Lägg spenat och tomater i pajskalet och slå på äggstanningen. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och strö över osten och lägg på paprikaringarna. Lägg folie över pajen och grädda i ytterligare 15 minuter.
  4. Servera ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.