Blinier är små plättar med jäst. Här med bovetemjöl, dinkelsikt, chévreost och bladspenat.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet.
Separera äggvita och äggula.
Häll i äggulorna i smeten tillsammans med saltet.
Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk 40 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn spenaten i 30 sekunder. Låt svalna.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda ner spenaten med smöret och äggvitor i den jästa smeten.
- Hetta upp en plättlagg med smör och stek blinierna på medelvärme på bägge sidor.
Smula lite chévre på varje blini så att osten smälter.
Toppa med granatäppelkärnor och basilikablad.
Publicerat den
29 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar