Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatblinier med chévre

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blinier är små plättar med jäst. Här med bovetemjöl, dinkelsikt, chévreost och bladspenat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Separera äggvita och äggula. Häll i äggulorna i smeten tillsammans med saltet. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk 40 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn spenaten i 30 sekunder. Låt svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner spenaten med smöret och äggvitor i den jästa smeten.
  3. Hetta upp en plättlagg med smör och stek blinierna på medelvärme på bägge sidor. Smula lite chévre på varje blini så att osten smälter. Toppa med granatäppelkärnor och basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.