Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatfylld cannelonigratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott och magert Viktklubben recept. Innehåller endast ca 480 kcal/port.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort. Det tar 10-15 minuter. Tillsätt keso, ost, skinka skuren i tärningar, salt och peppar till den avsvalnade spenaten.
  2. Tomatsås: Hacka all lök och fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, lagerblad, oregano, socker, salt och peppar och låt koka i 5-10 minuter.
  3. Fyll cannellonirören med spenatfyllningen. (Om du använder torkade lasagneplattor: Koka dem två och två i mycket vatten tills de går att böja, ca 3 minuter.)
  4. Lägg rören med fyllningen i en smord form. Häll tomatsåsen över och avsluta med riven ost.
  5. Gratinera i 225 graders ugn i 20-30 minuter, beroende på om pastan är färsk eller torkad.
  6. Servera med råkost gjord på morötter, vitkål, olivolja, citron och salladskrydda. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.