Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatfylld frittata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frittata är en italiensk omelett, här är den fylld med smörfräst spenat med vitlök och serverad med tomatsås på bästa italienska vis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj spenaten väl, låt den rinna av på hushållspapper. Ta bort tjocka stjälkar, torka av spenaten lätt och strimla den grovt. Skala och hacka lökarna och vitlökarna. Hetta upp hälften av smöret och fräs två tredjedelar av löken och vitlöken tills mjuk.
  2. Blanda ner spenaten i stekpannan, lägg på locket och låt spenaten mjukna på svag värme. Salta, peppra och krydda med muskot och socker. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Laga tomatsåsen genom att hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs resten av löken och vitlöken. Skär tomaterna i bitar och tillsätt dem och 2 msk örter till löken. Salta, peppra och låt puttra på svag värme.
  4. Blanda ner hälften av parmesanosten med spenaten. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem med en gaffel. Tillsätt resten av parmesanosten och 2 msk örter, salta och blanda väl.
  5. Stek frittatan i resten av smöret i en stekpanna som är 20 cm. Häll i en fjärdedel av smeten och stek på medelhög värme tills fast. Lägg på en fjärdedel av spenaten, vik över och lägg upp på en tallrik. Stek resten på samma sätt.
  6. Tillsätt resten av örterna till tomatsåsen och servera den till frittatan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.