Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatfylld potatiskaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En krämig och god potatisrätt som passar till lax, varmrökt fläskfilé, lammfiol och liknande. Kan serveras både varm som kall...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plasera degen i en rund form 24 cm i diameter med löstagbar botten. Tryck till degen lätt mot kanterna.
  2. Skiva potatisarna, grovhacka oliverna. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj kärna ur och strimla paprikan.
  3. Varva potatisskivor, oliver, spenat, paprika och ost i formen. Översta lagret skall vara ost.
  4. Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över potatisskivorna i formen. Täck med en bit bakpapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme tills äggstanningen stelnat.
  5. Ev. dekoration: Lägg på en kvist rosmarin och några skivor chili.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.