Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett nyttigare alternativ med potatis i pajdegen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Koka potatis, låt svalna. Mosa sedan potatisen och blanda med margarin, mjöl, salt och bakpulver och så mycket vatten att det blir en fast deg.
  2. Tryck ut degen i en stor pajform, låt stå i kylskåp i ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga degen och förgrädda pajskalet i ca 6-8 min.
  4. Förväll den färska spenaten och grovhacka den, eller tina den frysta spenaten och låt den rinna av. Finhacka gräslöken. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  5. Varva spenat och gräslök i det förgräddade pajskalet. Häll över äggsmeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. 30-35 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.