Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vacker paj i vitt, grönt och mustigt mörkbrunt. God också såklart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet och tryck ut det som ett pajskal i en springform. Förgrädda brödet mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter. Sänk ugnen till 200 grader.
  2. Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda med alla ingredienser till smeten utom gräddfilen. Smaka av med pepper och salt.
  3. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Stäng av ugnen och bred ut gräddfilen över pajen. Sätt tillbaka pajen i ugnen och låt stå tills gräddfilen stelnat, ca 5 minuter.
  4. Servera ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.