Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En otroligt god paj som man kan bjuda på ifall det är några som inte äter kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Mät upp mjölet i en bunke, finfördela margarinet i där. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga den med en gaffel och låt den stå svalt i 15 min. Förgrädda i 225 C mitt i ugnen, ca 15 min. Sänk temperaturen till 200 C
  2. Fyllningen: Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken. Fräs den i fettet i en kastrull några minuter. Lägg löken och spenaten i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och muskot. Häll det i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • krook 22 september 2009

    Enkel och mycket god vegitarisk paj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.