- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En otroligt god paj som man kan bjuda på ifall det är några som inte äter kött.
Instruktioner
- Pajdegen:
Mät upp mjölet i en bunke, finfördela margarinet i där. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga den med en gaffel och låt den stå svalt i 15 min. Förgrädda i 225 C mitt i ugnen, ca 15 min. Sänk temperaturen till 200 C
- Fyllningen:
Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken. Fräs den i fettet i en kastrull några minuter. Lägg löken och spenaten i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och muskot. Häll det i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 30 min.
Publicerat den
8 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkel och mycket god vegitarisk paj.