Spenatpaj

En otroligt god paj som man kan bjuda på ifall det är några som inte äter kött.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Betyg (2 röster)
Antal personer
8-10

Gör så här

Pajdegen:
Mät upp mjölet i en bunke, finfördela margarinet i där. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga den med en gaffel och låt den stå svalt i 15 min. Förgrädda i 225 C mitt i ugnen, ca 15 min. Sänk temperaturen till 200 C

Fyllningen:
Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken. Fräs den i fettet i en kastrull några minuter. Lägg löken och spenaten i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och muskot. Häll det i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vetemjöl, Margarin, Vatten, Djupfryst spenat, Gul lök, Margarin, Ägg, Matlagningsgrädde, Riven ost, Salt, Muskot
Visningar:
3236
Sparat:
108

LIKNANDE RECEPT

Spenatpaj recept
LCHF- Ost- & sp..
av Lolan
över 2 månader
Spenatpaj
av areti
över 2 månader
Mickes lax och
av birran6
över 2 månader
Ost- och spenat
över 2 månader
Lins och spenat
av d99bjbe
över 2 månader
Spenatpaj
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.