Spenatpaj

En otroligt god paj som man kan bjuda på ifall det är några som inte äter kött.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj

Ingredienser

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g margarin
1 msk kallt vatten

Fyllning:
1 pkt djupfryst spenat ( 250 Gr)
2 st gula lökar
1 msk margarin
3 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
½ tsk salt
½ krm riven muskot

Betyg (2 röster)
Antal personer
8-10
Visningar:
3130
Sparat:
107

Gör så här

Pajdegen:
Mät upp mjölet i en bunke, finfördela margarinet i där. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga den med en gaffel och låt den stå svalt i 15 min. Förgrädda i 225 C mitt i ugnen, ca 15 min. Sänk temperaturen till 200 C

Fyllningen:
Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken. Fräs den i fettet i en kastrull några minuter. Lägg löken och spenaten i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och muskot. Häll det i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

LIKNANDE RECEPT

Spenatpaj recept
av Lolan
över 2 månader
av areti
över 2 månader
av birran6
över 2 månader
över 2 månader
av d99bjbe
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.