God paj med knaprig botten på mandelmjöl där skalet fyllts med nyttig spenat och krämig getost.
Instruktioner
- Kör mandelmjöl och sesamfrön i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Om du vill, förgrädda pajskalet 7-8 minuter, men det går också bra att hoppa över det momentet.
- Vispa ihop ägg, vispgrädde eller créme fraiche. Salta och peppra. Hacka spenaten grovt. Finhacka vitlöken. Bryn vitlöken i smör eller i kokosolja ett par minuter. Lägg i spenaten och fräs lite till. Krydda.
- Lägg spenathacket i pajskalet. Blanda den rivna osten i äggstanningen och häll över. Toppa med skivad chévre. Grädda pajen mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Publicerat den
2 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar