Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj med chévre

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God paj med knaprig botten på mandelmjöl där skalet fyllts med nyttig spenat och krämig getost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör mandelmjöl och sesamfrön i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Om du vill, förgrädda pajskalet 7-8 minuter, men det går också bra att hoppa över det momentet.
  4. Vispa ihop ägg, vispgrädde eller créme fraiche. Salta och peppra. Hacka spenaten grovt. Finhacka vitlöken. Bryn vitlöken i smör eller i kokosolja ett par minuter. Lägg i spenaten och fräs lite till. Krydda.
  5. Lägg spenathacket i pajskalet. Blanda den rivna osten i äggstanningen och häll över. Toppa med skivad chévre. Grädda pajen mitt i ugnen i 30-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.