En god sommarpaj, passar bra till midsommarbuffén.
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
- Fräs spenaten i smör i en stekpanna. Salta och pressa över vitlök. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 10 minuter.
- Lägg spenaten i botten på pajen. Lägg på tomaterna. Skär laxen i småbitar och fördela dem över.
- Blanda samman ägg, crème fraiche, mjölk och salt. Häll det i pajskalet. Grädda i 200 grader, ca 30 minuter. Stek kantarellerna i smör, salta. Fördela dem över pajen.
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt god paj som jag kommer göra många gånger!
Varmrökt eller kallrökt lax? :p