Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj med lax och kantareller

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god sommarpaj, passar bra till midsommarbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
  2. Fräs spenaten i smör i en stekpanna. Salta och pressa över vitlök. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 10 minuter.
  3. Lägg spenaten i botten på pajen. Lägg på tomaterna. Skär laxen i småbitar och fördela dem över.
  4. Blanda samman ägg, crème fraiche, mjölk och salt. Häll det i pajskalet. Grädda i 200 grader, ca 30 minuter. Stek kantarellerna i smör, salta. Fördela dem över pajen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tina85 21 februari 2009

    Otroligt god paj som jag kommer göra många gånger!

  • soccermum 13 juni 2012

    Varmrökt eller kallrökt lax? :p

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.