Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatrulle med ost och lax

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Intressant förrätt eller bufférätt eller...fyllningen bestämmer du...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Tina spenaten. Låt den rinna av.
  3. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
  4. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk. Koka upp och låt koka 2-3 minuter. Blanda ner spenat, äggulor, salt och peppar.
  5. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i såsen. Häll smeten i långpannan.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  7. Låt kallna. Stjälp upp på bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på.
  8. Blanda ost, grädde och lax. Bred fyllningen på spenatplattan.
  9. Rulla ihop den försiktigt från långsidan med hjälp av papperet.
  10. Låt rullen ligga några minuter innan den skärs i skivor. Ta bort papperet.
  11. Servera gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.