Intressant förrätt eller bufférätt eller...fyllningen bestämmer du...
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Tina spenaten. Låt den rinna av.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk. Koka upp och låt koka 2-3 minuter. Blanda ner spenat, äggulor, salt och peppar.
- Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i såsen. Häll smeten i långpannan.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Låt kallna. Stjälp upp på bakplåtspapper.
Dra av papperet som kakan gräddats på.
- Blanda ost, grädde och lax. Bred fyllningen på spenatplattan.
- Rulla ihop den försiktigt från långsidan med hjälp av papperet.
- Låt rullen ligga några minuter innan den skärs i skivor. Ta bort papperet.
- Servera gärna med en sallad.
Publicerat den
10 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar