Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Passar utmärkt som eget mål, eller till fisk

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och förväll den färska spenaten ochlåt den rinna av. Eller tina den djupfrysta spenaten i en kastrull med lite vatten på inte alltför svag värme. Låt även den rinna av. Skölj gurkan och skär den på längden, i två halvor. Gröp ur kärnorna med en sked. Släng dessa. Skiva gurkan i ganska tjocka skivor. Låt tomaterna rinna av, (lagen brukar bara smaka "fet"), och skär dem i strimlor. Blanda 3 msk olivolja med 1 msk balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Bred ut spenaten på ett uppläggningsfat, dekorera med gurka och tomat över, avsluta med att smula fetaost på toppen och garnera med oliver, antal efter smak. Häll över oljeblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.