Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsallad med rostad pumpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god höstsallad med rostad pumpa, spenat och pinjenötter som serveras med en honungs- och senapsdressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Skala pumpan och skär i tärningar. Lägg pumpan på plåten, droppa över hälften av oljan och rosta i ugnen tills pumpan börjar bli mjuk och gyllene, ca 15 minuter.
  2. Strö pinjenötterna över pumpan och rosta ytterligare 2-3 minuter tills pinjenötterna börjar bli gyllene. Låt svalna på plåten.
  3. Lägg över pumpa och pinjenötter i en skål tillsammans med spenaten och vänd så att salladen blandas väl. Portionera upp på fyra tallrikar.
  4. Blanda resten av oljan med honung, balsamvinäger och senap. Blanda väl och droppa dressingen över salladerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.