Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsoppa med ägghalvor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Härliga färger blir det serverat här, med vårgrön spenat och solgula ägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj den färska spenaten. Fräs den i matfett i en gryta tills bladen sjunker ihop.
  2. Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt sjuda 3 minuter. Mixa sönder spenaten med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och körvel.
  3. Servera soppan med ägghalvor och bröd med färskost och persilja. Ät gärna en apelsin till dessert.
  4. Tips! Mangold, nässlor eller grönkål kan ersätta spenaten.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • runersten 10 februari 2008

    Mycket gott och lättlagat!!!

  • Hanah 20 april 2009

    Jättegott!

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Gott nyttigt o närande. 5p.

  • soccermum 18 oktober 2010

    Lite muskot i är heller inget fel :P

  • mat-ilda 9 augusti 2011

    Håller med övriga talare ....mycket gott och lättlagat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.