Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsoppa med ädelost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Helt ok soppa om du har en bit ädelost liggandes i kylen. Själv använde jag (fryst) hel bladspenat och mixade soppan på slutet. Grädden bytte jag ut mot mjölk och lite mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och purjo i fettet i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Lägg i spenaten otinad och sjud tills den tinat.
  2. Häll i grädden och smula i hälften av osten och sjud några minuter till. Peppra och strö på resten av osten och eventuellt lite rostad lök och grönt.
  3. Servera rykande varm med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.