Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsufflé med Västerbottenost

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Som alltid med sufflé, ska de ätas omgående efter dom har kommit ur ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 215 grader (varmluft 200 grader). Smörj åtta suffléformar med mjukt smör. Ställ dem i frysen och upprepa smörjningen. Sätt en kastrull på medelhög värme. Häll på lite vatten och i med spenaten. Krydda med salt och peppar. Låt gå under omrörning tills spenaten blivit mjuk. Häll av i sil och låt svalna. Kram vattnet ur spenaten och hacka fint. Hetta upp en kastrull med smör och häll i schalottenlök och vitlök. Låt löken svettas tills den är blank. Strö över vetemjöl och lite cayenne. Tillsätt mjölken stötvis så att det inte klumpar sig. Låt sjuda ytterligare några minuter. Låt svalna Riv Västerbottenost och häll i tillsammans med lökblandningen. Rör ner den hackade spenaten och äggulorna. Ställ åt sidan. Koka upp vatten i en kastrull till vattenbadet.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ner i spenatblandningen. Häll i smeten i de smorda formarna. Häll i vattnet i en ugnsform och sedan ställ suffléformarna i formen. Låt under spänd väntan formarna stå i ugnen ca 13-15 minuter. Öppna inte luckan till ugnen. När suffléerna rest sig och börjar få fin färg brukar de vara klara. Tänk på att varje ugn är sitt eget väsen. Så chansa inte inför en viktig middag utan pröva gärna en gång eller två innan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.