Den som gillar vegetarisk gourmetmat kommer bli förtjust i den här rätten. Dessa små kåldolmar med en fin örtkryddad risfyllning är gudomligt goda.
Instruktioner
- Skölj, ansa och kärna ur paprikan. Hacka den fint eller kör den i en mixer. Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, lägg i löken och fräs tills den mjuknar. Tillsätt ris och vitlök och fräs en-två minuter under omrörning.
- Lägg ner paprikahacket i kastrullen och tillsätt buljong. Krydda med oregano, lagerblad, paprikapulver, salt och peppar och koka upp.
- Låt riset svälla 15 minuter på mycket hög värme tills all vätska har absorberats. Ta kastrullen från värmen.
- Smula osten med en gaffel och blanda ner den i riset. Låt svalna.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Skölj och ansa spetskålen och ta bort de yttersta bladen. Ta fyra stora blad och förväll dem en minut i det saltade vattnet. Ta upp bladen, låt dem rinna av och skär bort den hårda stjälkbiten. Dela varje blad i fyra delar.
- Lägg 1½ msk av risblandningen i mitten på varje bladbit. Vik över kanterna och rulla ihop till små runda paket. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna och lägg i kåldolmarna med skarvarna nedåt. Bryn dem runtom tills de är gyllene.
- Häll vinet över kåldolmarna. Blanda tomatjuicen med tomatpurén och häll den över kåldolmarna.
Publicerat den
22 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar