Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spetskåldolmar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den som gillar vegetarisk gourmetmat kommer bli förtjust i den här rätten. Dessa små kåldolmar med en fin örtkryddad risfyllning är gudomligt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, ansa och kärna ur paprikan. Hacka den fint eller kör den i en mixer. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, lägg i löken och fräs tills den mjuknar. Tillsätt ris och vitlök och fräs en-två minuter under omrörning.
  3. Lägg ner paprikahacket i kastrullen och tillsätt buljong. Krydda med oregano, lagerblad, paprikapulver, salt och peppar och koka upp.
  4. Låt riset svälla 15 minuter på mycket hög värme tills all vätska har absorberats. Ta kastrullen från värmen.
  5. Smula osten med en gaffel och blanda ner den i riset. Låt svalna.
  6. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Skölj och ansa spetskålen och ta bort de yttersta bladen. Ta fyra stora blad och förväll dem en minut i det saltade vattnet. Ta upp bladen, låt dem rinna av och skär bort den hårda stjälkbiten. Dela varje blad i fyra delar.
  7. Lägg 1½ msk av risblandningen i mitten på varje bladbit. Vik över kanterna och rulla ihop till små runda paket. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna och lägg i kåldolmarna med skarvarna nedåt. Bryn dem runtom tills de är gyllene.
  8. Häll vinet över kåldolmarna. Blanda tomatjuicen med tomatpurén och häll den över kåldolmarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.