Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spickekorv

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett gammaldags recept på riktig torkad korv. Det finns nästan inget godare att tugga på... :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop färsen med övriga ingredienser. Stek ett smakprov för att kolla kryddningen och tillsätt mer om det behövs.
  2. Förbered fjälstern efter beskrivning på förpackningen. Stoppa ca 8 st korvar och bind ihop dem.
  3. Häng dem i varm rumstemperatur (ca. 25 grader), gärna över ett element eller i ett pannrum minst 10 dagar tills korvarna är riktigt torkade.
  4. Ät med en iskall pilsner.... :-)

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Aspholme 16 november 2008

    Många intressanta recept du hade!

  • laugan 9 december 2008

    Hej trevligt recept ska prova detta, jag ska däremot prova torka i ugnen så kanske det går fortare. Lite bacon kommer även att slinka ner i kvarnen för den rökta smakens skull.

  • laugan 9 december 2008

    Hej trevligt recept ska prova detta, jag ska däremot prova torka i ugnen så kanske det går fortare. Lite bacon kommer även att slinka ner i kvarnen för den rökta smakens skull.

  • Anders Yuran 3 november 2021

    Detta recept har inget med spickekorv att göra. Dessutom är det rent farligt att hänga i stort sett osaltat kött i rumstemperatur

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.