Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spindelköttbullar och färgat potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tänk på att salta pinnarna mjuknar efter en tid. Så det kan inte göras så långt innan man äter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spindelköttbullar: Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg och peppar. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
  2. Forma stora köttbullar och stek dem i matfettet.
  3. Dela salta pinnar och stick in fyra stycken på vara sida som spindelben och små bitar som ögon.
  4. Färgat potatismos: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg den i saltat vatten och koka den mjuk under lock ca 10 minuter. Häll av kokvattnet.
  5. Mosa potatisen i kastrullen med elvisp eller potatisstöt. Späd med mjölk under omrörning. Tillsätt salt och lite matfett.
  6. Droppa i hushållsfärg och rör moset luftigt till lagom färg och konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.