Tänk på att salta pinnarna mjuknar efter en tid. Så det kan inte göras så långt innan man äter.
Instruktioner
- Spindelköttbullar:
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg och peppar. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
- Forma stora köttbullar och stek dem i matfettet.
- Dela salta pinnar och stick in fyra stycken på vara sida som spindelben och små bitar som ögon.
- Färgat potatismos:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg den i saltat vatten och koka den mjuk under lock ca 10 minuter. Häll av kokvattnet.
- Mosa potatisen i kastrullen med elvisp eller potatisstöt. Späd med mjölk under omrörning. Tillsätt salt och lite matfett.
- Droppa i hushållsfärg och rör moset luftigt till lagom färg och konsistens.
Publicerat den
17 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar