Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spindelvävstårta med sockerkaksbotten

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod tårta som är mycket lätt att göra. Man kan strila chockladen som man själv vill, exempel skriva namn och annat. Med denna garnering på, så passar den bra till Halloween.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sockerkaksbotten: Smörj och bröa en form cirka 24-26 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  3. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen. Grovriv resten av chokladen.
  4. Vispa grädde och socker, så det blir fast . Skiva bananerna.
  5. Dela tårtbottnen i tre skivor. Lägg ut en sockerkaksskiva på tårtfat. Bred på ett lager vispgrädde. Lägg på skivade bananer. Strö över riven choklad. Täck med ett tunt lager grädde. Lägg på sockerkaksskiva 2 och gör likadant. Lägg på den sista sockerkaksskivan. Klä in hela tårtan med grädde. Använd en stekspade. Torka av tårtfatskanten.
  6. Häll smält choklad i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i en kanten. Spritsa ett spindelnät över tårtan. Smaklig spis!
  7. Kommentar! Sockerkaksbotten = 24 cm i diameter. Som alternativ kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.