Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spiskumminkyckling allt i lergryta

(2 kommentarer)  
Spiskumminkyckling allt i lergryta Spiskumminkyckling allt i lergryta Spiskumminkyckling allt i lergryta Spiskumminkyckling allt i lergryta
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En idé som blev otroligt lyckad. Både potatis och kyckling var underbara. Broccolin perfekt. Såsen var drömlikt god. Med allt tillsammans måste jag säga att det var en av mina bästa påhitt! Mild – Smakfull – Fyllig och helt underbar. Brukar sällan bli 100 % nöjd med mina påhitt, men idag är jag det. Har i detta recept även lagt in steg för steg bilder.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg en lergryta i ca 20-30 minuter. Krydda kycklingen runt om ordentligt med alla kryddor och klappa in dom. Skala eller skrubba potatisen och dela i halvor på längden och salta. Lägg kycklingen i lergrytan med bröstet upp, fyll runt om med potatishalvorna. Lägg smöret i klickar överst och sätt på locket. Ställ in längst ner i kall ugn. Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i ca 1½ timme. När ca 15 minuter återstår lägges den upptinade broccolin på. Stäng av ugnen och lägg broccoli och potatis på ett uppläggningsfat. Renskär kycklingen i lagom portionsbitar och lägg upp på fatet. Sätt in fatet på eftervärmen i ugnen medan ni gör såsen. Häll skyn ifrån lergrytan i en kastrull och tillsätt grädden. Koka upp och låt småkoka några minuter under omrörning. Strö över Maizena redning rör om och låt koka ca 1 minut till. Servera och njut.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lapp 30 juni 2012

    Lättlagad, saftig och mycket god.Krydda kycklingen ordentligt ,för lergrytan kräver lite extra både med salt och kryddor för att få fram smaken.Såsen blev god och mustig.

  • Anderstam 30 juni 2012

    Kul att du gillade den ! :-) Håller med om att man måste krydda ordentligt i lergryta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.