Omständigt gott - men väl värt omständigheten och succé på alla smörgåsbord!
Instruktioner
- Gnid först in lammkylen med citronen.
Blanda salt, socker och salpeter.
Gnid in även denna blandning.
- Låt lammkylen ligga kallt i 1 dygn.
- Koka en lag på vatten, salt och sockret.
Låt denna lag kallna.
- Lägg i lammkylen och låt den ligga i 2-3 dygn.
Vänd den någon gång under tiden.
- Lägg lammkylen i en stor gryta.
Slå på vatten så att det täcker.
Låt det koka upp.
Skumma och lägg i pepparkorn, ansad lök och morot.
Beräkna koktid cirka 2 timmar.
- Ta upp lammkylen och låt den svalna.
Förvara den eventuellt någon dag i det silade kokspadet.
- Lägg upp hela lammkylen på trancherbräda och skär ut så mycket som möjligt av den.
- Servera med Grön potatissallad eller krämig potatisgratäng och en fräsch sallad.
- Grön potatissallad:
Skala den kokta potatisen och varva den med sköljd fint skuren purjo och persilja.
- Blanda såsen och häll över den.
Vänd försiktigt om bland ingredienserna, så att allt får smak av dressingen.
Publicerat den
10 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar