Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sprängd lammkyl

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Omständigt gott - men väl värt omständigheten och succé på alla smörgåsbord!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid först in lammkylen med citronen. Blanda salt, socker och salpeter. Gnid in även denna blandning.
  2. Låt lammkylen ligga kallt i 1 dygn.
  3. Koka en lag på vatten, salt och sockret. Låt denna lag kallna.
  4. Lägg i lammkylen och låt den ligga i 2-3 dygn. Vänd den någon gång under tiden.
  5. Lägg lammkylen i en stor gryta. Slå på vatten så att det täcker. Låt det koka upp. Skumma och lägg i pepparkorn, ansad lök och morot. Beräkna koktid cirka 2 timmar.
  6. Ta upp lammkylen och låt den svalna. Förvara den eventuellt någon dag i det silade kokspadet.
  7. Lägg upp hela lammkylen på trancherbräda och skär ut så mycket som möjligt av den.
  8. Servera med Grön potatissallad eller krämig potatisgratäng och en fräsch sallad.
  9. Grön potatissallad: Skala den kokta potatisen och varva den med sköljd fint skuren purjo och persilja.
  10. Blanda såsen och häll över den. Vänd försiktigt om bland ingredienserna, så att allt får smak av dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.