Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sprödstekt västerbottenslax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig smak får laxen när du panerar den i Västerbottensost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp ägget med en gaffel i en annan tallrik. Lägg osten i en tallrik. Vänd laxen först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i osten. Ställ fisken kallt en stund. Stek laxen på svag värme i smör och olja 4 minuter på varje sida. Dekorera med rom och limeskiva.
  2. Sås: Hacka räkorna grovt. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anluk 2 februari 2011

    Superdupergott! Full pott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.