Goda småkakor, som även är vackra att se på.
Instruktioner
- Rör smöret smidigt. Sikta i florsocker och vaniljsocker. Rör alltsammans riktigt poröst- använd gärna maskin för att underlätta! Tillsätt mjölet lite i sänder och rör hela tiden.
- Ta gärna upp degen på bakbordet och arbeta den lite extra så att den blir porös och ljus. Spritsa! (Tänk på att bearbeta smeten väl annars blir den svår att spritsa.)
- Gör en lätt fördjupning med fingret i varje kaka och klicka i lite sylt.
- Grädda i mitten av ugnen 175-200 grader ca 10 min eller tills kakorna fått svagt guldgul färg.
Publicerat den
6 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag kunde inte för mitt liv spritsa ut dessa kakor.... Hur kunde du det? Degen är för hård så jag rullade o skar:) Supergoda dock
Ja, den är lite svårspritsad, man måste arbeta degen väldigt mycket för att kunna spritsa ut den, Jag tror att det underlättar om man arbetar den med händerna så att den blir lite varm oxå. Så det är en stor fördel att ha tillgång till en assistent./ Jenny