Fyllda, spröda och smakrika rullar med filodeg. Rullarna äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland.
Rullarna är godast nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek den smulig. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Ta pannan från värmen och blanda i persilja, salt, peppar, smulad fetaost, ströbröd och äggula.
- Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i fyra bitar. Fördela fyllningen som en sträng utmed ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
- Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Publicerat den
14 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar