Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda lammfärsrullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Fyllda, spröda och smakrika rullar med filodeg. Rullarna äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Rullarna är godast nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek den smulig. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Ta pannan från värmen och blanda i persilja, salt, peppar, smulad fetaost, ströbröd och äggula.
  3. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i fyra bitar. Fördela fyllningen som en sträng utmed ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
  4. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.