Fluffig maräng på spröd marängdegsbotten är en favorit hos både barn och vuxna.
Instruktioner
- Hacka snabbt samman ingredienserna till smördegen. Täck den väl och lägg kallt att vila i minst 1h.
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram den kalla mördegen dela den i 2 jämnstora bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lyft över bakpappersklädd plåt och platta ut den men något.
- Vispa äggvitorna med absoluta rena redskap till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd varsamt ner choklad hacket.
- Klicka ut marängmassan jämnt över mördegs längder.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 150 grader och grädda i ytterligare ca 20 min, eller tills marängen känns torr och spröd på ytan.
- Låt längderna svalna något och skär dem därefter i snittar.
Publicerat den
13 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar