Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spruckna chokladkakor

 
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Dessa härligt mörka chokladkakor är garnerade med ett vitt "stenkross". Garneringen får man genom att rulla kakorna i florsocker precis före gräddningen. Ytan spricker sedan och bildar "stenkrosset".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg choklad, smör och socker i ugnsfast skål och ställ över vattenbad (kastrull med sjudande vatten). Smält sakta och rör då och då tills det blivit en jämn smet.
  2. Ställ skålen att svalna i någon minut. Tillsätt sedan ägg, vaniljsocker, mjöl och bikarbonat. Blanda väl.
  3. Täck över skålen och ställ in i skålen i kylskäp i 20 minuter.
  4. Häll florsocker i en djup talrik. Rulla degen till valnötsstora bollar och rulla sedan bollarna i florsockret. Lägg bollarna på plåtarna, var noga med att sprida ut dem. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
  5. Låt kakorna vila på plåtarna i ett par minuter och lägg sedan över dem att svalna helt på galler.
  6. Förvara kakorna i lufttät behållare i upp till fem dagar eller i frysen upp till en månad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.