Dessa härligt mörka chokladkakor är garnerade med ett vitt "stenkross". Garneringen får man genom att rulla kakorna i florsocker precis före gräddningen. Ytan spricker sedan och bildar "stenkrosset".
Instruktioner
- Lägg choklad, smör och socker i ugnsfast skål och ställ över vattenbad (kastrull med sjudande vatten). Smält sakta och rör då och då tills det blivit en jämn smet.
- Ställ skålen att svalna i någon minut. Tillsätt sedan ägg, vaniljsocker, mjöl och bikarbonat. Blanda väl.
- Täck över skålen och ställ in i skålen i kylskäp i 20 minuter.
- Häll florsocker i en djup talrik. Rulla degen till valnötsstora bollar och rulla sedan bollarna i florsockret. Lägg bollarna på plåtarna, var noga med att sprida ut dem. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
- Låt kakorna vila på plåtarna i ett par minuter och lägg sedan över dem att svalna helt på galler.
- Förvara kakorna i lufttät behållare i upp till fem dagar eller i frysen upp till en månad.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar