Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda vitlöksbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Roliga att baka och ännu bättre att äta, de här vitlöksbröden med ost är perfekta som snacks före maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölsorterna och jästen i en bunke. Blanda parmesanost, oregano och salt i en separat bunke. Pressa ner vitlöksklyftan. Blanda ordentligt genom att gnida med fingrarna tills det blivit smuligt.
  2. Tillsätt hälften av parmesanblandningen, ljummet vatten och olivolja till mjölblandningen.
  3. Knåda ihop degen med mjölade händer tills den är jämn och smidig. Lägg tillbaka degen i bunken. Täck över med en bakduk och låt degen jäsa cirka 40 minuter tills den har blivit dubbelt så stor.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen med mjölade händer så att all luft trycks ut. Dela sedan degen i tolv lika stora bitar och rulla ut degbitarna till längder, ca 20 cm långa.
  5. Lägg bröden på en smord bakplåt och pensla dem med vatten. Fördela resten av parmesanblandningen över varje bröd. Grädda 15 minuter och låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.