Mycket lättlagad läckerhet som gör succé i familjen eller bland gästerna. Kan göras ovanpå spisen eller i ugnen som gratäng - gärna då med Pommes duchesse.
Instruktioner
- Se till att skinnet är borta på filéerna. Salta och peppra lätt.
- Lägg en klick räkost (eller kräft- eller skaldjurs-) på varje filé och strö gräslök eller dill över.Vik ihop fileéerna som börsar och lägg dem omlott i en vid panna, typ traktörpanna. Eller i smord ugnsfast form.
- Blanda grädden, crème fraichen och den smulade buljongtärningen eller fonden i en skål och häll den över fisken.
- Koka upp, sänk värmen och låt knappt sjuda i 8-10 minuter eller tills fisken är helt vit. Eller sätt in i 225 grader varm ugn och räkna med ca 15 minuter. Strö då gärna lite ost över - mest för utseendents skull.
- Garnera med dill eller gräslök.
- Servera med kokt ris, pressad potatis, sparris eller haricot verts
Publicerat den
10 oktober 2009
Skriv kommentar