Smulpaj brukar oftast vara söt med bär eller frukt och serveras som dessert. Här är en salt och matig variant.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor. Halvera squashen och skär den i halvmånar. Förväll squashen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av ordentligt. Lägg kassler och squash i en ugnssäker form.
Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
- Hacka samman smör, mjöl och ost. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250°. Fördela smuldegen i formen och grädda ytterligare ca 10 min tills smulorna fått fin färg och blivit frasiga.
- Servera med grönsallad.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skulle just lägga in det här receptet, som jag hittade på Allt om mat´s hemsida, när jag såg att det redan fanns. Sicken flax. Jag tog Parmesan ist för vanlig ost, det var supergott. mvh Ankianka
Jag tycker att det är svårt med squash i gratänger och äggstanningar, det blir alltid så vattnigt. Men annars är det här receptet jättegott!!