Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld fläskfilé med grön potatisgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har ej testat, men både bild och receptet innehåll ser frestande gott ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250º.
  2. Grovhacka vitlöksklyftor och tomater. Blanda dem med timjan.
  3. Skär filén längs med långsidan, men skär inte igenom. Fördela fyllningen över filén. Vik ihop så att den ser hel ut och fäst med steknålar.
  4. Krydda köttet med salt och peppar. Pensla med grillolja. Grilla köttet runtom ca 20 minuter.
  5. Skala potatisen och skiva dem. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och salt. Låt potatisen koka mjuka, ca 15 minuter. Rör försiktigt under tiden.
  6. Ansa under tiden squashen och skär den i stavar. Vänd ner dem i potatiskastrullen. Smaka av med salt och citronpeppar. Lägg över det i en smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Tag bort steknålarna och skär köttet i tjocka skivor och bjud gratängen till. Tips! Tänk på att grilltiden blir längre om du lägger mycket kött på grillen. Vänd inte köttet för ofta, det ska få en fin stekyta först.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tutish 5 juni 2009

    Vi tillagade fläskfilén på vårt vis men gjorde den supersmaskiga potatisgratängen, verkligen att rekommendera. Hur god som helst.

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Tänk att nästan svälta ihjäl när man lagar mat, men den som väntar på något gott...Full poäng, smakade bara mer, mer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.