Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minestra (matig soppa)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ännu en mättande och god rätt från Malta som min svärmor lärt mig laga för 30 år sedan och som jag genom åren lagar flera gånger i månaden. Den är väldigt god och nyttig. Jobbade tidigare som dagmamma och när jag gjorde den här soppan så var det flera av barnen som hellre tog flera portioner av soppan än pannkakor efteråt.

Ingredienser

Instruktioner

skär alla grönsaker i mindre bitar, men ej för smått. Ha ner i kastrull tillsammans med vattnet och kryddor. Tillsätt baconet och linserna, även tomatpuren.Koka upp och låt sjuda tills allt är mjukt, ca 40-50 minuter. Stöt med potatisstöt tills allt blir lite mosigt. Låt koka upp igen och tillsätt spagehettin och låt koka tills den är mjuk. Låt svalna lite och avnjut med färskriven parmesan och ett nybakt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Prima 4 mars 2008

    Låter absolut som en soppa i min smak... är sopptokig : ) Ska testas inom kort hoppas jag...

  • Strikt 24 september 2012

    Tyvärr gillade mina barn den inte.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.