Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltad squash

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Bra om man får stor squash! Blir krispig. Från Skördepraktikan ff Siv och Key L Nilson

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den. Rör så att sockret smälter.
  2. Lägg i squashen i omgångar och sjud sakta i ca 10 min under lock (anm. hade inget lock). Ta upp den med hålslev och packa den på väl rengjorda glasburkar. Dela ev. ingefäran i mindre bitar och lägg bland squashen.
  3. Koka upp lagen en kort stund på hög värme utan lock. Ta den av värmen och skumma väl. Tillsätt ev konserveringsmedel. Slå lagen het över så att innehållet täcks. Förslut. Klar efter ett par dagar.
  4. Det blir mycket lag, så var inte så noga med squashen

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dalatjej35 29 augusti 2010

    Ojoj vad gott, tack för receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.