Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squash med kyckling och bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker squash. Pestobönor, Quinoa och bulgur passar bra till fyllda squash.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje squash på längden och därefter tvärsöver, så att det blir 4 bitar på varje squash. Gröp ur dem till skålar och skär squashköttet i mindre bitar.
  2. Koka de urgröpta squashskalen i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Lyft upp dem och låt dem rinna av. Lägg squashskålarna i en smord ugnssäker form.
  3. Finhacka löken och vitlöken. Strimla baconet.
  4. Fräs lök, vitlök, bacon och kycklingfärs i olivolja under omrörning. Tillsätt squashköttet, salvia och balsamvinäger och låt koka ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna och blanda ner hälften av osten.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Fyll squashskålarna med färsblandningen och strö över resten av osten.
  6. Gratinera squashen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter.
  7. Pestobönor:
  8. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda bönorna med peston, smaka av med salt och peppar och vänd ner rucolasalladen.
  9. Servera tillsammans med squashen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pleje 15 augusti 2010

    Fy tusan va gott....pestobönorna var en vinnare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.