Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squash och skinkgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Rökt skinka och fetaost ger god smak åt squashen som smakar så bra när den steks.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Välj helst små och fasta squasher.
  3. Skiva dem ca halvcentimetertjockt på längden. Stek skivorna mjuka i en panna i omgångar, salta. Eller, eftersom ugnen ändå ska användas, lägg skivorna på bakplåtspapper på plåt och pensla dem med olja, salta.
  4. Sätt in dem i ugnen i ca 8 minuter eller tills de är halvmjuka.
  5. Varva skivorna med rökt skinka i skivor och smulad fetaost i en smord ugnsform. Strö lite timjan på varje lager. Avsluta med ett lager squash.
  6. Ringla över lite olivolja och strö på den rivna osten.
  7. Stek mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med bröd och gärna en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Thenidiel 3 april 2012

    Det bästa squash receptet! Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.