Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matig och god gratäng...det här är gott ska du veta.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj squashen och purjolöken. Skär squashen i 1 cm tjocka skivor och strimla purjolöken i mycket tunna skivor. Fräs dem var för sig i margarin, tills de börjar mjukna. Täck en lätt smord ugnssäker form med purjolöken. Lägg på squashskivorna. Blanda creme fraiche med matlagningsgrädden, riven ost och kryddor. Bred blandningen över grönsakerna. Gratinera i ugn vid 225 grader, ca 15 min. Servera kokt potatis eller ris och ett gott bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • sikaal 7 september 2009

    Den var mycket god! :-) Jag serverade den utan potatis eller ris men med bacon till, då var det lagom för två (storätare) :-D . En 5;a absolut. Rekommenderas!

  • lena4 20 september 2009

    Gjort denna idag,,vi åt kyckling till... Jättegod, Grabben tog resten till matlåda. Kommer jag att göra fler gånger... Betyg 4. Lena

  • Bambilino 11 maj 2010

    Lite väl gräddig så nästa gång testar jag nog med lite mindre fetthalt och kanske t.o.m mjölk istället för grädden... Men absolut god! Kommer lätt bli fler gånger.

  • Carpediem76 1 augusti 2010

    Jätte gott. Jag har gjort den flera gånger, ibland varierar jag lite och strör lite chilipulver över squashen innan jag hällde över gräddblandningen. Det blir också jätte gott.

  • vero_joha 24 augusti 2010

    Denna gratäng blev riktigt god. Tyckte det såg lite klent ut med 400 g squash i gratängformen till all vätska så jag ökade på med cirka 400 g till. Blev mumsigt :)

  • miramamman 29 mars 2011

    Åh vilken god gratäng, passar perfekt som lchf alternativ till kött. Men underbar smak, och såå enkel att göra. denna gör jag varje vecka, perfekt till matdosan oxå.:-)

  • Mistys 1 september 2012

    Gott, gott....fast jag tog Persilade istället för örtsalt och dragon. Ska testa andra varianten nästa gång. Mycket gott tillbehör för mig som äter LCHF...tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.