Squashkaka, bakad med squash eller zuccihi eller vad man nu vill kalla det! En saftig kaka som är mer som en läcker tårtbit! Perfekt att ta med som “gå-bort-kaka”! Förvara kakan i kylen, den håller sig saftig och god i många dagar! går även utmärkt att frysa, även med glasyr, täck med plastfolié bara!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
GODASTE kakan ever. Jag tackar och bockar för detta ljuvliga recept :) Jag körde utan philletopping, samt bytte ut vetemjölet och vetegroddarna till dinkelmjöl och alfalfagroddar. Kakan rockade. I en fight med morotskaka vinner denna hästlängder! Den var otroligt saftig, med en unik konsistens från groddarna plus crunchet från mandlarna. Kan nämna att jag gjorde den som hälsodessert till farsan som har problem med svullna leder. Squashen, ananasen, och alfalfagroddarna har nämligen alla ödemminskande effekt :)