Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashpaj med fetaost och mynta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En härlig paj med smak av medelhavet. Till den neutrala squashen passar smaksättare som fetaost och mynta alldeles utmärkt. Servera pajen som ensamrätt med en tomat- och löksallad med oliver eller som ett tillbehör till lammkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form, 24-26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Dela squashen på längden, skrapa ur kärnorna och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs squash och vitlök hastigt i olja.
  5. Varva squash, smulad ost och strimlad mynta i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter.
  6. Servera pajen med en tomat- och löksallad med oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.