En härlig paj med smak av medelhavet. Till den neutrala squashen passar smaksättare som fetaost och mynta alldeles utmärkt. Servera pajen som ensamrätt med en tomat- och löksallad med oliver eller som ett tillbehör till lammkött.
Instruktioner
- Mixa ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
- Tryck ut degen i en form, 24-26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Dela squashen på längden, skrapa ur kärnorna och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs squash och vitlök hastigt i olja.
- Varva squash, smulad ost och strimlad mynta i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter.
- Servera pajen med en tomat- och löksallad med oliver.
Publicerat den
13 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar