Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sri Lanka curry kyckling med linser

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegott och starkt äts med händerna. En kul upplevelse som smakar godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingklubborna i 2 delar och dra av skinnet och gnid in dem i cyrryn och salt och peppar och låt stå och dra i 10 minuter.
  2. Bryn finhackad lök och vitlök i olja. Lägg över löken i en traktörpanna/gryta och stek kycklingen så den får färg i ca 5-6 minuter och ha sedan i löken och krydda även på med mer curry.
  3. Ha nu i en finhackad tomat samt tomatpuren, kokosmjölken, buljongen och några nypor socker.
  4. Låt detta puttra i ca 10 minuter och ha sedan i linserna och låt puttra i 5-10 minuter till och smaka av om du behöver mer salt/curry. Det får inte bli för vattnigt.
  5. Ätes med händerna med kokt basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.