Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker och rice crispies. Bred ut på oljat bakplåtspapper i långpanna.
Grädda i 125 grader 1-1 1/2 timme. (ju kortare tid, desto segare maräng).
Blanda äggulor, socker, vaniljsocker, mjöl och grädde i tjockbottnad kastrull. Sjud tills det tjocknar under omrörning. Tag bort kastrullen från värmen och låt svalna lite. Rör sen ner margarinet, under KRAFTIG omrörning.
Låt marängbotten svalna och dela den sen. Bred på vaniljsmeten på den ena halvan och lägg den andra halvan marängbotten som lock. Bred vispad grädde på och garnera med röda vinbär eller hallon.
Supertårta! Blev sån succe att jag fick göra den två dagar i rad. Hallon, kiwi och physalis ovanpå blev mums.
går det att göra marängbotten en dag innan, hur skall jag då förvara den på bästa sätt?
Det går utmärkt att göra botten någon dag i förväg. Se till att botten förvaras torrt.