- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Receptet kommer från ICA Buffé - jag har bara lagt till kommentar om kryddning enligt mig.
Mkt bra recept när man plötsligt får tag på mkt billig köttfärs. Går att laga till o frysa in i portioner.
Instruktioner
- 1.Skala och grovriv potatisarna. Ansa, skölj och strimla purjon fint. Kärna ur och hacka paprikan.
2. Bryn färsen i olja och curry i en stor kastrull eller gryta. Smula sönder den med en gaffel. Tillsätt paprikapulver och rör om.
Om du vill ha vitlök i så går den i här.
- 3.Tillsätt potatis, purjo och paprika. Häll på burktomater, vatten och mjölk. Smaksätt med soja, salt och svartpeppar.
4. Låt soppan sjuda under lock på svag värme 30-40 minuter. Det går utmärkt att laga soppan en dag i förväg.
5. Servera den het med grovriven parmesanost och grevé (till barnen).
Mias kommentar - bättre med osten till brödet till. Gärna grovt bröd men vitlöksbröd funkar fint!
- Mia tillägger:
flera vitlöksklyftor, efter smak o tycke!
- Det är också gott att pressa i lite citron innan servering.
Publicerat den
29 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar