Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stallets köttgryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gammalt 70-talsrecept från allt om mat. God.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och bryn det i stekpanna. Häll över det i en gryta.
  2. Finhacka löken, strimla paprikan och rensa svampen. Bryn detta och häll över i grytan. Tillsätt tomaterna skurna i bitar.
  3. Krydda med paprikapulver, grönpeppar och vitlök. Späd med rödvin eller vatten och lägg i buljongtärningen. Rör i ketchup och låt grytan koka sakta under lock tills köttet är mört.
  4. Häll i grädden, smaka av med salt och peppar.
  5. Serveras med ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • anluk 18 oktober 2009

    En mycket god och härlig höstgryta. Jag kokade köttet i 1 timme vilket gjordet det riktigt mört och gott. Kommer garanterat göras igen.

  • Williamsmamma 16 februari 2010

    Oj, vilket bra recept! Denna grytan är kanon... Jag fuskade och bytte ut tomaterna mot passerade tomater (har en mycket kräsen 6-åring som inte äter annars) & så tog vi "4 peppar" istället för grönpeppar (hade inte hemma), men det gick bra det med. Gjorde likadant andra gången vi lagade det för vi tyckte att det blev PERFEKT!

  • dolores 18 november 2014

    mycket gott vi skippade grädden för den var enormt god ändå. Grädde får vi i oss tillräckligt annars

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.