Ett gammalt 70-talsrecept från allt om mat. God.
Instruktioner
- Skär köttet i bitar och bryn det i stekpanna. Häll över det i en gryta.
- Finhacka löken, strimla paprikan och rensa svampen. Bryn detta och häll över i grytan. Tillsätt tomaterna skurna i bitar.
- Krydda med paprikapulver, grönpeppar och vitlök. Späd med rödvin eller vatten och lägg i buljongtärningen. Rör i ketchup och låt grytan koka sakta under lock tills köttet är mört.
- Häll i grädden, smaka av med salt och peppar.
- Serveras med ris och en sallad.
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god och härlig höstgryta. Jag kokade köttet i 1 timme vilket gjordet det riktigt mört och gott. Kommer garanterat göras igen.
Oj, vilket bra recept! Denna grytan är kanon... Jag fuskade och bytte ut tomaterna mot passerade tomater (har en mycket kräsen 6-åring som inte äter annars) & så tog vi "4 peppar" istället för grönpeppar (hade inte hemma), men det gick bra det med. Gjorde likadant andra gången vi lagade det för vi tyckte att det blev PERFEKT!
mycket gott vi skippade grädden för den var enormt god ändå. Grädde får vi i oss tillräckligt annars