En smakrik och smal kötträtt som fyller ditt kök med asiatiska dofter. Jag tog lite mer av kryddorna än vad det stod, men det gjorde jag andra gången jag lagade rätten.
Instruktioner
- Putsa köttet. Skär det i 2-3 cm stora tärningar. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Skala ingefäran och skär den i fina strimlor.
- Smält matfettet i en stor gryta och bryn köttet. Ta upp det ur grytan. Fräs lök, vitlök och ingefära i fettet som finns kvar i grytan i cirka 5 minuter. Rör om under tiden. Tillsätt kryddorna och fräs i ytterligare en minut.
- Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med ev avrunnet köttspad och häll över cirka ½ liter vatten. Lägg på locket och låt puttra på svag värme i cirka 30 minuter.
- Under tiden: Skålla tomaterna i hett vatten och ta bort skalet. Dela varje tomat i fjärdedelar och ta bort "flugan". Tillsätt tomaterna när grytan fått koka i 30 minuter och låt koka i ytterligare 30 minuter under lock eller tills köttet blivit mört.
- Blanda i 1 dl youghurt och garnera eventuellt efter smak med färsk koriander. Servera med ris och extra youghurt.
Publicerat den
27 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev mycket smarrig med älgytterfile och mina nya indiska kryddor direkt från sri lanka!
mm jättemumsig Den här grytan var kanon, stark och god Jag tillsatte garam masala också Mvh/Camilla