Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eftermarinerad bogstek

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fick detta hos en bekant igår. Supergott! Blev mycket förvånad då hon sa att det var bogkött som användes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 100°.
  2. Lägg köttet i en stekpåse enligt beskrivningen på förpackningen och stick en köttermometer i köttets tjockaste del.
  3. Stek ca 5 timmar till 85° innertemperatur.
  4. Under tiden blandas lagen i en bunke. Lägg det färdiga köttet i den kalla lagen och låt det ligga ca 3 timmar. Ligger det längre blir köttet för salt.
  5. Häll bönorna i en sil och spola dem med vatten. Låt bönorna och majsen rinna av ordentligt. Häll kokande vatten över sockerärtorna. Efter 5 minuter spolas de i kallt vatten och strimlas.
  6. Blanda samman crème fraiche, salt och pepparrot. Vänd ned grönsakerna och det strimlade äpplet.
  7. Servera salladen till köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.