Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stek à la Mexico

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bönsalladen går att byta mot ugnsstekt klyftpotatis kryddad med paprika, kajennpeppar och vitlök. Servera också en blandad sallad med majskorn och tomat till köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn köttet runt om och stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
  2. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparfrukten. Tillsätt lök, paprika och chilifrukt i grytan. Krydda med spiskummin och salt och späd med vatten. Låt köttet bräsera under lock tills termometern visar 70°C (om köttet skall vara lätt rosa) och 75°C (om köttet skall vara väl genomstekt).
  3. Ta upp köttet och låt det vila under folie, ca 10 minuter.
  4. Mixa grönsakerna och stekskyn från grytan i en mixer eller matberedare. Skiva köttet och servera med paprikasåsen samt en sallad gjord på svarta bönor, avokado, tomater och majs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.