Bönsalladen går att byta mot ugnsstekt klyftpotatis kryddad med paprika, kajennpeppar och vitlök. Servera också en blandad sallad med majskorn och tomat till köttet.
Instruktioner
- Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn köttet runt om och stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
- Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparfrukten. Tillsätt lök, paprika och chilifrukt i grytan. Krydda med spiskummin och salt och späd med vatten.
Låt köttet bräsera under lock tills termometern visar 70°C (om köttet skall vara lätt rosa) och 75°C (om köttet skall vara väl genomstekt).
- Ta upp köttet och låt det vila under folie, ca 10 minuter.
- Mixa grönsakerna och stekskyn från grytan i en mixer eller matberedare. Skiva köttet och servera med paprikasåsen samt en sallad gjord på svarta bönor, avokado, tomater och majs.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar