Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt lax med pressad potatis, citron och örter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Just nu tycker jag att det här är den godaste laxrätten. Den kan göras på färsk eller fryst tinad laxfilé, färskpotatis eller "gammal" potatis. Rätten ger ca 470 kcal/port.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten ca 20 min, känn med sticka att den är klar. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut.
  2. Salta och peppra laxen. Stek den i smöret ca 2 min per sida, den är färdig när köttet är ljusrosa och med en liten rå kärna mitten.
  3. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet. Plocka krasse och dill, hacka eller klipp gräslöken.
  4. Pressa potatisen i en skål. Klicka gräddfil över. Strö över krasse, dill, gräslök och citronskal. Salta och peppra och rör om försiktigt, bara så att allt blandar sig. Det ska inte bli ett slätt mos. Servera med laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.