Äppelkanel muffins med crumble.
Blir ca 20-24 små muffins.
Jag tycker själv att de är som godast lite varma.
Servera gärna med en klick vanijlvisp så blir det en efterrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins och 200 grader för att göra små.
- Smält smöret, tillsätt mjölk och citron.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd ner det i smeten.
- Kärna ur och skär äpplena i bitar
Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel, låt svalna och blanda i smeten.
- Crumble:
Tärna smöret, nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
- Placera ut pappersformar (gärna i muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet och strö sedan på lite crumble på toppen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter för små muffins och cirka 20 minuter för stora.
Publicerat den
12 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har gjort dess både med äpplen/kanel och rabarber/vanilj. Enligt min familj så var de supergoda! och de var roliga att baka!5p