Prova en klassiker på nytt sätt – äppelpaj som görs i stekpannan!
Instruktioner
- Blanda mjöl, citronskal och salt i en stor skål. Tärna smöret fint och blanda det med mjölet med fingertopparna till en smuldeg. Blanda ner sockret. Ställ smuldegen i frysen 20 min.
- Skala äpplena under tiden, kärna ur dem och skär dem i bitar. Smält resten av smöret i en stekpanna. Lägg i äpplena och fräs dem under omrörning 10 min. Lägg på locket och låt puttra 5–10 min tills äpplena är mjuka.
- Tillsätt sirapen och höj värmen. Fräs under omrörning tills äpplena är täckta med sirap och fått gyllene färg.
- Lägg äpplena på en tallrik och håll dem varma. Torka rent stekpannan, lägg i smuldegen och stek på medelvärme 5 min, utan att röra om, tills smulorna är gyllene. Portionera upp äpplena i 4 skålar och skeda över smuldegen. Servera genast.
Publicerat den
30 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar